Friday, May 4, 2007

Sexul: cu iubire sau fara?

Prin natura noastra, predispusa la fantezii cât cuprinde, desi este exact cel pe care nu-l avem la momentul respectiv.

Daca suntem singure, Fat-Frumos pe cal alb care sa ne iubeasca pâna la adânci batrâneti este dorinta refulata pe care n-am recunoaste-o nici picate cu ceara. În schimb, daca suntem implicate într-o relatie serioasa cu un barbat mai mult sau mai putin perfect, visam la nopti salbatice cu un strain misterios mult mai des decât ar trebui.

Si uite asa, din aceste framântari metafizice rasare întrebarea care nu ne da pace: pâna la urma care sunt partidele de sex cele mai reusite? cu parteneri ocazionali sau cu cel pe care-l iubesti?


Sexul ocazional

Daca stai si te gândesti de câte eforturi si compromisuri e nevoie pentru a face o relatie sa mearga, îti vine sa te iei cu mâinile de cap. Asa ca nu e de mirare ca multe dintre semenele noastre aleg sa se crute de asemenea încercari si prefera sexul din categoria one-night-stand. Fie sunt prea ocupate, fie au trecut prin experiente deloc dornice sa le repete în alte relatii, fie pur si simplu se oripileaza la ideea de a tot face sex cu aceeasi persoana - ele exista si le place ceea ce fac. si daca stai sa te gândesti, nu suna deloc rau: mister, risc si satisfactie sexuala.


Sexul când esti proaspat îndragostit

Într-un studiu realizat acum câtiva ani de cercetatorii italieni s-a descoperit ca starea de început a iubirii prezinta asemanari uimitoare cu atitudinea persoanelor care sufera de tulburari de comportament obsesiv-compulsive. E oarecum îngrijorator, dar numai la asta nu-ti sta gandul când esti topita dupa El si fiecare moment petrecut împreuna este pigmentat de dovezi fizice de afectiune care te duc în al noualea cer.


Sexul într-o relatie de lunga durata

Teama de respingere dispare si ea o data cu maturizarea relatiei. Încrederea în partener, care se dobândeste doar cu trecerea timpului, este un stimulent extraordinar pentru partidele de sex, facând posibile experiente noi si placeri nebanuite. Aveti o disponibilitate mai mare sa va gânditi la tot felul de "accesorii" care sa va condimenteze serile, iar calitatea devine mai importanta decât cantitatea.


Si, pâna la urma, care tip de sex e cel mai aducator de satisfactii?...

2 comments:

Anonymous said...

Eu tot nu inteleg ideea de sex in afara unei relatii... Daca as vrea strict satisfactia fizica, am maini si o imaginatie care poate produce scenarii mult mai interesante decat orice s-ar putea intampla in realitate...
Dar cand spun relatie nu ma refer neaparat la relatie... amoroasa (blah, ce termen nashpa), ci spun ca trebuie sa existe o legatura puternica. Pt. mine sexul e cea mai... inalta forma de apropiere si arata incredere absoluta. Asa ca poate fi si intre prieteni buni, no problem there, dar nu mai putin de atat.
Ok, asta pt. mine, pt. altii accept si ideea de relatie bazata pe sex, dar sa se specifice clar de la inceput, ca sa nu aiba unul impresia ca e mai mult decat e, si sa fie, totusi, o relatie de durata. Ideea de one night stand sau relatiile scurte pur si simplu nu le inteleg. Sau, de fapt, le inteleg, la urasc si dispretuiesc persoanele superficiale care-si doresc asa ceva...

Elena said...

Parerea mea este ca.. depinde foarte mult de situatia in care te aflii.
Pana la urma cel mai important este nu ceea ce faci ci cum te simti dupa ce ai facut acest ceva..